Bad Oeynhausen

P7110154.jpg We waren op weg naar de plaats Bad Oeynhausen en zagen een groot monument boven op een berg. Het zag er indrukwekkend uit en we zijn in die richting gaan rijden om het te bekijken. Al gauw zagen we borden richting een gedenkmonument en dat moest het wel haast zijn. Die weg volgden we dus en gingen steeds hoger de berg op tot we inderdaad bij dat monument waren.
Het was de “Kaiser Wilhelm Denkmal”. Het beeld zelf, van Wilhelm, is al 7 meter hoog en dan is er nog veel omheen gebouwd.
Het staat in (of bij) de plaats Porta Westfalica.
Leuk om daar rond te lopen en van de zon en het uitzicht te genieten al heeft het niets met sprookjes te maken. Er was daar trouwens wel in de buurt een sprookjesmuseumpje maar dat hebben we niet gezien.

Toen weer verder naar Bad Oeynhausen en daar aangekomen zagen we borden met Aqua Magica. Daar hadden we ook over gelezen en dat leek ons ook wel leuk. Dus die borden ook weer volgen. Er zijn hier voldoende ruime parkeerplaatsen en er is een groot deel gratis te bezoeken met veel dingen voor kinderen. De lachspiegels vonden we ook wel leuk.
Bij Aqua Magica, een waterkrater waar je in kan, hebben we een leuke tijd gehad. Om het half uur spuit deze flinke hoeveelheden water. Als je er werkelijk in gaat en beneden blijft dan word je wel nat als hij in werking is. Tot die tijd kun je rustig alles onderin bekijken. We hebben tweemaal gekeken omdat het wel indrukwekkend was. Alleen kwamen we er de tweede keer achter dat de manier van spuiten iedere keer blijkbaar anders is. Want de tweede keer waren veel meer hoge spuiten dan de eerste keer. Heel leuk om te beleven.

 Kuurpark

Daarna het kuurpark bekeken dat zo indrukwekkend groot en mooi was dat we er erg lang bleven. En de zon scheen ook zo lekker. Zeker de moeite waard om door heen te slenteren.

In het voetgangersgebied hebben we nog foto's gemaakt van de Varkensbronnen. Deze is ter nagedachtenis aan de oprichting van de stad, die als legende verteld hoe de pekel bron ontdekt werd.

Verder zijn er meestal in oktober sprookjesdagen met talrijke lezingen, een culinaire sprookjesavond, knutselworkshops en films.

We hebben ook op een camperplek in deze stad gestaan en dat was: Südbahnhof

De coördinaten

De coördinaten gebruikt dichtbij het park 52.202906,8.796519
Foto's gemaakt

Eerst het “Kaiser Wilhelm Denkmal” dat we onderweg tegenkwamen
foto foto

foto foto

foto foto

Foto bij het Aqua Magic en het park er omheen
foto foto

foto foto

foto foto

foto foto

foto foto

Het grote kuurpark met veel gebouwen en fonteinen
foto foto

foto foto

foto foto

fotoEn dan de varkensbronnen nog

Naar boven

Volgende punt