Over De Route

P6130010.jpg De Sprookjesroute heeft een route die loopt van Hanau richting het noorden naar Bremen . Deze route loopt dan langs vele plaatsen maar is niet echt helemaal van punt tot punt aangegeven. Het landschap in de route is zeer afwisselend en vooral het heuvelachtige gebied heeft veel charme. De gehele route is een combinatie van vakwerkstadjes, kastelen en burchten. Waar sprookjes in de hoofdrol staan.
De Sprookjesroute heeft te maken met het leven en werken van de gebroeders Grimm die beroemd zijn geworden door hun sprookjesboeken. De verhalen hebben ze niet zelf verzonnen maar zijn in de gebieden aan de Sprookjesroute door hun opgetekend.

De route is daarom niet helemaal echt van plaats tot plaats te volgen en dat is ook helemaal niet erg. Wij hebben met de camper een eigen route gereden waarbij er rekening is gehouden om zoveel mogelijk steeds een andere weg te rijden en niet heen en terug naar een plaats over dezelfde weg.
Ook zijn we soms wat afgeweken van de geplande route omdat er in diverse plaatsen op bepaalde dagen is gedaan wordt waardoor we ook op die dag in die plaats wilde zijn. Controleer dit wel omdat het mogelijk is dat niet ieder jaar op dezelfde dagen hetzelfde te beleven is als met onze campertrip in 2013.

Bestel eventueel ook het boekje Sprookjesachtig Hessen

De Duitse sprookjesroute kun je ook rijden met een personenwagen en dan overnachten in hotels. Er zijn er op de sprookjesroute velen te vinden. Hotels op de sprookjesroute

 De officiële route

De route zoals in folders wordt aangegeven vind je hieronder en deze is niet op schaal getekend:

officielesprookjesroute


Onze gereden route

De route zoals wij hem uiteindelijk gereden hebben vind je hieronder.
De gele punaises geven de camperplaatsen aan waar we gestaan hebben.

foto

Wij zijn hierbij van plaats naar plaats gereden. De volgorde hiervan vind je op de pagina Route door ons gereden

foto
Naar boven
dusuwilteencamper