Kassel

CAM00658.jpg De gebroeders Grimm begonnen in Kassel met hun beroemde sprookjesverzameling. Daarom is er in de stad ook een Gebroeders-Grimm-Museum, dat ook op de lijst van Unesco Werelderfgoedlijst staat. Eerder hadden ze hier ook het gymnasium gedaan voor hun studie begon.

Wat je ook gezien moet hebben zijn de waterkunsten in het grote park net buiten Kassel. Iedere woensdag en zondag worden daar de sluizen opengezet en zijn er prachtige watervallen te zien. Om half drie 's middags begint het. Normaal is alles er ook maar de meeste watervallen staan dan droog en alleen wat kleinere werken altijd.
Ook is er in de stad een muurschildering te zien met sprookjes van de gebroeders Grimm.

 Parkeertip

Voor het bezoeken van het park kun je bovenin en onderin parkeren. Er zit een paar kilometer tussen en een flink hoogteverschil. Wij zijn onderin geparkeerd zodat je eerst rustig omhoog kan lopen en daarna als het waterfeest begint met de stroom mee naar beneden. Als je dan uiteindelijk alles gezien hebt ben je ook weer in de buurt van de camper. Begin je bovenin dan moet je daarna dus het hele eind omhoog lopen om terug te komen bij de camper.

Het aquaduct is ook heel apart. Het ziet er zo al mooi uit maar als het water eraf komt is het nog indrukwekkender. Er is ook nog een heel hoge fontein op het einde en dan moet je maar zo gaan staan dat de wind niet jouw kant op is..

De coördinaten

51.316854,9.420176
Dit zijn de coördinaten waar wij geparkeerd hebben voor de watervallen:
Voor bovenaan parkeren moet je zijn op: 51.317326,9.390644
Het museum: 51.309987,9.493729
De muurschilderingen: 51.28175,9.463563

Op het kaartje hieronder de parkeerplaats onderaan het park.Foto's gemaakt

Er zijn prachtige watervallen in het park.
foto foto

foto foto

foto foto

foto foto

foto foto

Tekening op een muur van De Kikkerkoning
foto

Maar ook van andere door de gebroeders Grimm opgetekende sprookjes.
foto foto

foto foto

Het museum vind je hier ook
foto

Nog meer foto's uit het park
foto foto

foto foto

foto foto

foto


Naar boven

Volgende punt