De Wolf En De Zeven Geitjes

CAM00707.jpg De wolf en de zeven geitjes is ook geen onbekend sprookje. De plaats Wolfhagen in de Sprookjesroute gaat ervan uit dat het sprookje bij hun vandaan komt.

 Het verhaal in het kort

De moeder moet weg naar de markt en zegt tegen de zeven kindergeitjes dat ze de deur voor niemand mogen open maken, alleen voor haarzelf. De wolf kan namelijk langs komen om de geitjes op te eten.
De wolf komt inderdaad bij het huisje van de geitjes aan en klopt aan en vraagt de geitjes om de deur open te doen. De geitjes herkennen de zware grauwe stem van de wolf en lachen hem uit en doen niet open.
De wolf gaat iets aan zijn stem doen en komt weer bij het huisje en vraagt weer om de deur open te doen. De geitjes zien echter wel de zwarte poot van de wolf en lachen hem weer uit omdat ze de poot van de wolf herkennen. De wolf gaat weer weg en doet wit meel op zijn poten zodat ze er mooi wit uitzien.
De wolf gaat opnieuw naar het huisje en vraagt opnieuw of ze de deur open willen doen voor hun moeder. De stem is zacht en de poten zijn wit dus de geitjes doen de deur open. Dan zien ze de wolf en proberen ze zich allemaal ergens te verstoppen in het huis. De wolf vindt echter toch de geitjes en eet ze op. Behalve het jongste geitje die zich verstopt heeft in de oude klok kan hij niet vinden en blijft gespaard.
De wolf gaat weer naar buiten en valt in slaap door het lekkere maal dat hij heeft gehad.
Enige tijd later komt moeder de geit thuis en ziet de ravage in haar huis. Ze roept de geitjes bij naam maar niemand reageert totdat ze de naam van het jongste geitje roept. Ze haalt het geitje uit de klok en samen moeten ze huilen om de andere geitjes.
Ze gaan beide naar buiten en moeder geit ziet de wolf liggen onder een boom. In zijn buik ziet ze beweging en zegt tegen het jonge geitje dat hij een schaar en naald en draad moet gaan halen uit huis. Ze knipt de buik van de wolf open en de geitjes komen allemaal levend uit de buik tevoorschijn. De buik van de wolf vult ze weer met stenen en naait de buik met naald en draad weer dicht. Als de wolf wakker wordt dan heeft hij dorst en gaat drinken uit de waterput. Door het gewicht van de stenen valt hij voorover de put in en verdrinkt.
De geitjes zijn allemaal heel blij en dansen om de put.


Foto's van het sprookje

De wolf bij de fontein en ook het jongste geitje
foto foto

Het totaal beeld van de fontein.
foto

Nog een beeld van een wolf in Wolfhagen en de stenen die in de buik van de wolf gestopt zijn.
foto foto

Ze staan ook wel eens in een etalage
foto foto

In de stad Marburg staan de koppen aan de stadsmuur
foto foto
Naar boven
200sprookjesgrimm