Het Meisje Met De Zeven Raven

P6130027.jpg Het meisje met de zeven raven gaat over een betovering van de broertjes van het meisje. Zodra ze er iets van weet gaat ze op onderzoek uit om de betovering te verbreken.

 Het verhaal in het kort

Een man heeft zeven zonen en verlangt naar een dochtertje. Zijn vrouw en hij krijgen inderdaad een dochtertje als kind. Het kind is echter zo zwak dat het snel gedoopt moet worden en de jongste zoon gaat water halen in de put. De andere zes gaan mee. Bij het water pakken valt de kruik in het water en ze weten niet wat ze moeten doen en blijven dus lang weg. De vader wordt bang dat de dochter ongedoopt zal sterven en zegt: "Ik wou dat alle zonen raven waren". Direct veranderde de jongens in raven en de ouders waren diepbedroefd.

Het dochtertje overleeft in ieder geval wel en dat geeft een beetje troost. Het meisje groeit op en maar weet niets van de broertjes. Pas als ze ouder is komt ze erachter en wil de broertjes redden. Ze gaat de wereld in en neemt een ringetje van haar ouders mee, een stoel, brood en water.
Het meisje komt bij de sterren en hoort van de morgenster dat ze een pinkbotje nodig heeft om de glazen berg te openen waar de raven wonen. Het meisje gaat erheen en de deur ernaar toe zit op slot. Ze snijdt haar pink af en opent hiermee de deur. Eenmaal binnen hoort ze van een dwerg dat de raven niet thuis zijn. De dwerg dekt de tafel met zeven bordjes en zeven bekers. Het meisje eet van ieder bordje een hapje en drinkt een beetje uit iedere beker. In het laatste bekertje gooit ze het ringetje dat ze meegenomen heeft.
Als de raven thuiskomen zien ze dat er van hun bordje gegeten is en uit hun bekertje gedronken is. Als ze dan het ringetje zien en herkennen komt het meisje tevoorschijn en de broers krijgen hun normale uiterlijk weer terug. Ze zijn weer vrij en gaan met hun allen vrolijk terug naar huis.


Foto's van het sprookje

Hier een standbeeld in de plaats Baunatal
foto foto
Naar boven
200sprookjesgrimm