Marburg

P6090115.jpg Naar de stad Marburg waar verschillende dingen te bekijken zijn. Een mooie historische stad, met mooie smalle straatjes. De wegen lopen wel veel omhoog en omlaag dus soms wel lekker klimmen!
De gebroeders Grimm studeerde rechten in Marburg en ze begonnen hier ook met de studie volksliteratuur.

Eerst reden we met de camper naar een plek waar de koppen van de wolf en de 7 geitjes uit de stadsmuur komen. Het zijn best grote koppen. Maar het was niet slim om er met de camper heen te rijden want het was daar erg krap.
We hebben de camperplaats eerst opgezocht en zijn daarvandaan gaan wandelen. Het was de camperplaats: Wohnmobilpark Marburg

Met de wandeling hebben we het Grimm-Dich-Pfad gevolgd, waar je verschillende sprookjes kon tegenkomen. We hebben ze helaas niet allemaal gezien want de route was slecht aangegeven in de stad..
Maar verschillende hebben we wel gezien, zoals het schoentje van Assepoester, de vliegen van het dappere kleermakertje, de wolf en de zeven geitjes, de zeven dwergen van Sneeuwwitje.

 De coördinaten

Het centrum waar je lekker kunt wandelen: 50.808335,8.76886 Het wandelen is in zoverre lekker dat er wel flinke klimmen in deze stad voorkomen.
Foto's gemaakt

We beginnen met het schoentje van Assepoester
foto foto

en de De Kikkerkoning
foto foto

foto foto

foto foto

De zeven dwergen lijken hier echte gedrochten
foto foto

En dit zijn de wolf en de zeven geitjes aan de stadsmuur.
foto foto

Heel grote vliegen aan de muur van een gebouw uit het sprookje Dappere kleermakertje
foto foto

foto foto

foto foto

foto foto
Naar boven

Volgende punt