De Bremer Stadsmuzikanten

CAM01558.jpg De Bremer stadsmuzikanten is een sprookje dat door de stad Bremen in de Sprookjesroute is opgenomen. Dit is natuurlijk vrij logisch omdat de naam van de stad in het sprookje verwerkt is.
De Bremer stadsmuzikanten vind je dan ook volop terug in de stad. Zowel als standbeeld maar ook in de vele souvenir winkeltjes.

 Het verhaal in het kort

Een ezel hoort dat hij na jaren trouwe dienst gedood gaat worden door zijn baas omdat hij zijn werk niet meer goed kan doen. De ezel besluit daarom naar Bremen te gaan en als muzikant op te treden. Later komt hij een hond tegen die te oud was geworden voor de jacht. Zijn baas wilde hem doodslaan en daarom was het gevlucht. Hij besluit met de ezel mee te gaan om samen als Bremer stadsmuzikanten op te treden.
Een poes die door haar bazin bijna verzopen werd sluit later ook aan en een haan die bijna in de soep kwam wilde ook wel mee om muziek te maken.
's Avonds komen ze in een groot bos en ze zoeken een plek om te slapen. De haan die boven in een boom vliegt ziet verderop in het bos een lichtje en ze besluiten daar naar toe te gaan. Het blijkt een rovershuis te zijn.
De ezel kijkt naar binnen en ziet een vol gedekte tafel. De hond wil het ook zien en klimt op de rug van de ezel. De poes daar bovenop en helemaal bovenop ging de haan zitten.
Ze beginnen hun, lelijke, muziek te maken en springen door het raam. De rovers schrikken en denken dat er een spook binnenkomt en ze vluchten weg. De dieren gaan lekker eten en daarna slapen.
Als het donker is komt de rovershoofdman terug en wil licht maken. De poes schrikt en blaast, krabt de man. De hond bijt hem in zijn been, de ezel geeft hem nog een trap na en de haan kraait vanaf de balk.
De man verteld de andere dat er een heks in het huisje zit en ze komen nooit meer terug. De vier Bremer stadsmuzikanten hebben hun verdere leven lekker in het huisje gewoond.


Wil je dit verhaal als hoorspel luisteren bekijk dan eens Hoorspel - De Bremer stadsmuzikanten


Foto's van het sprookje


foto

foto foto

foto foto

Toneelopvoering
foto

foto foto

foto foto

foto foto

foto foto

Speelobject voor kinderen
foto foto

Bij een ijssalon
foto

Hier zie je ze op het sprookjeshuis in Alsfeld
foto
Naar boven
200sprookjesgrimm