Met De Camper

P6140115.jpg De Sprookjesroute is een leuke route om te rijden met de camper. Het is een mooie omgeving, je hebt een doel voor ogen om te rijden en er zijn vele camperplaatsen en campings om te overnachten.
Op deze website staan de verschillende plaatsen die we bezocht hebben en de camperplaatsen die wij aangedaan hebben op de route. Natuurlijk zijn er nog veel meer camperplaatsen te vinden dus als je geen zin hebt om verder te rijden op een bepaald punt is een camperplaats snel gevonden.
Campings hebben we deze keer niet aangedaan maar die zijn er ook te vinden in de buurt. Wij vonden, omdat we kort op een plek waren, de camperplaatsen goed genoeg en om eerlijk te zijn, er zijn ook camperplaatsen die niet onder doen voor een camping.

 Voordeel

Het grote voordeel van de camper op deze route is dat je rustig naar een plaats rijdt waar iets te zien en/of te beleven is waar je de camper dan vlakbij kan parkeren. Daarna rij je verder naar de volgende plek of, als het later wordt, ga je naar een camperplaats op de route. Deze zijn er ruime mate van klein tot groot. Niet allemaal naar onze wensen maar ze voldeden wel aan het feit dat je er lekker rustig kan slapen.

Water inslaan en het lozen van vuilwater en het toilet is eigenlijk ook geen probleem op deze Sprookjesroute. Het kan bijna overal en kan het niet op een plek waar je staat dan lukt het zeker onderweg omdat er genoeg camperplaatsen met loosmogelijkheid zijn.


Enkele campertips

Parkeer in de buurt van een stadscentrum of attractie niet te dichtbij. Meestal zijn daar de plaatsen wat krap. Als je iets verder uit het centrum parkeert dan heb je vaak meer ruimte voor de camper en even lopen is niet zo erg, want dan zie je al wat.

Zorg dat je op de route genoeg kleingeld spaart en geef dat niet in winkels uit. Bij heel veel camperplaatsen moet je een ticket, de stroom en het water betalen in een automaat waar munten ingegooid moeten worden. Als je 8 euro moet betalen heb je dus wel een paar munten nodig.

Zet de navigatie software op het vermijden van snelwegen en op de kortste route. Het geeft je een veel beter beeld van de omgeving en wijk gerust af van de voorgestelde route als je iets anders onderweg ziet wat je leuk lijkt. Rij er naar toe en geniet. De navigatie gaat daarna vanzelf weer naar het punt dat je van plan was die dag.

Een handige tip is misschien het boek Sprookjesachtig Hessen waarin je de route volgt van het leven van de beroemde broers Johan en Wilhelm Grimm, vanaf de kindertijd in de stadjes Hanau en Steinau, via de studietijd in Marburg tot de carriëretijd in Kassel. Ook andere plaatsen waar de Gebroeders Grimm geweest zijn of die de inspiratie vormden voor diverse sprookjes die de Gebroeders hebben verzameld, zoals het Reinhardswald en de Sababurg, de Bergstrasse en het Odenwald, Rheingau en de Taunus, de Hoher Meissner, Frankfurt en Darmstadt, Wetzlar en Giessen liggen op de routes.
Naar boven
dusuwilteencamper